Post-Arti Stuti

શ્રી સ્વામિનારાયણ ભગવાન સ્તુતિ

અન્તર્યામિ પરાત્પરં હિતકરં,

સર્વોપરી શ્રીહરિ,

સાકારં પરબ્રહ્મ સર્વશરણમ્,

કર્તા દયાસાગરમ્।

આરાધ્યં મમ ઇષ્ટદેવ પ્રકટં,

સર્વાવતારી પ્રભુ,

વન્દે દુઃખહરં સદા સુખકરં

શ્રીસ્વામિનારાયણમ્॥

Bhagwan Shri Swaminarayan
Antaryāmi parātparam hita-karam, sarvopari Shri-Hari,
Sākāram Parabrahma sarva-sharanam, kartā dayā-sāgaram.
Ārādhyam mama ishtadeva prakatam, sarvāvatāri Prabhu,

Vande dukha-haram sadā sukha-karam, Shri Swāminārāyanam.


 

શ્રી ગુણાતીતાનન્દસ્વામી મહારાજ સ્તુતિ

સાક્ષાદ્ અક્ષરધામ દિવ્ય પરમં

સેવારતં મૂર્તિમાન્

સર્વાધાર સદા સ્વરોમ-વિવરે

બ્રહ્માંડ-કોટી-ધરમ્।

ભક્તિ ધ્યાન કથા સદૈવ કરણં,

બ્રહ્મસ્થિતિદાયકમ્,

વન્દે અક્ષરબ્રહ્મ પાદકમલં

ગુણાતીતાનન્દનમ્॥

Gunatitanand Swami Maharaj

Sākshād Aksharadhāma divya paramam, sevāratam murtimān,
Sarvādhāra sadā svaroma-vivare, brahmānda-koti-dharam.
Bhakti dhyāna kathā sadaiva karanam, brahma-sthiti-dāyakam,
Vande Aksharabrahma pāda-kamalam, Gunātitānandanam.


 

શ્રી ભગતજી મહારાજ સ્તુતિ

શ્રીમન્ નિર્ગુણ મૂર્તિ સુંદર તનુ,

અધ્યાત્મ-વાર્તારતમ્,

દેહાતીત દશા અખંડ-ભજનં,

શાન્તં ક્ષમાસાગરમ્।

આજ્ઞા-પાલન-તત્પરં ગુણગ્રહી,

નિર્દોષમૂર્તિ સ્વયમ્,

વન્દે પ્રાગજીભક્ત-પાદકમલં,

બ્રહ્મસ્વરૂપં ગુરુમ્॥

Bhagatji Maharaj

Shriman nirguna murti sundara tanu, adhyātma-vārtā-ratam,
Dehātita dashā akhanda-bhajanam, shāntam kshamā-sāgaram.
Āgnā-pālana-tatparam guna-grahi, nirdosha-murti swayam,
Vande Prāgaji-Bhakta-pāda-kamalam, brahmaswarupam gurum.


 

શ્રી શાસ્ત્રીજી મહારાજ સ્તુતિ

શુદ્ધોપાસન મન્દિરં સુરચનમ્,

સિદ્ધાન્ત-રક્ષાપરમ્,

સંસ્થા-સ્થાપન દિવ્ય-કાર્ય-કરણં

સેવામયં જીવનમ્।

નિષ્ઠા નિર્ભયતા સુકષ્ટસહનં,

ધૈર્યં ક્ષમાધારણમ્,

શાસ્ત્રી યજ્ઞપુરુષદાસ-ચરણં,

વન્દે પ્રતાપી ગુરુમ્॥

Shastriji Maharaj

Shuddhopāsana mandiram surachanam, siddhānta-rakshāparam,
Sansthā-sthāpana divya-kārya-karanam, sevā-mayam jivanam.
Nishthā nirbhayatā sukashta-sahanam, dhairyam kshamā-dhāranam,
Shāstri Yagnapurushadāsa-charanam, vande pratāpi gurum.


 

શ્રી યોગીજી મહારાજ સ્તુતિ

વાણી અમૃતપૂર્ણ હર્ષકરણી,

સંજીવની માધુરી,

દિવ્યં દૃષ્ટિપ્રદાન દિવ્ય હસનં,

દિવ્યં શુભં કીર્તનમ્।

બ્રહ્માનંદ પ્રસન્ન સ્નેહરસિતં,

દિવ્યં કૃપાવર્ષણમ્

યોગીજી ગુરુ જ્ઞાનજીવન પદે,

ભાવે સદા વન્દનમ્॥

Yogiji Maharaj

Vāni amruta-purna harsha-karani, sanjivani mādhuri,
Divyam drushthi-pradāna divya hasanam, divyam shubham kirtanam.
Brahmānanda prasanna sneha-rasitam, divyam krupā-varshanam,
Yogiji guru Gnānajivana pade, bhāve sadā vandanam.


 

શ્રી પ્રમુખસ્વામી મહારાજ સ્તુતિ

વિશ્વે વૈદિક ધર્મ મર્મ મહિમા

સત્સંગ વિસ્તારકમ્,

વાત્સલ્યં કરુણા અહો જનજને,

આકર્ષણમ્ અદ્ભુતમ્।

દાસત્વં ગુરુભક્તિ નિત્ય ભજનં,

સંવાદિતા સાધુતા,

નારાયણસ્વરૂપ સ્વામી પ્રમુખં

વન્દે ગુરું મુક્તિદમ્॥

Pramukh Swami Maharaj

Vishve vaidika dharma marma mahimā, satsanga vistārakam,
Vātsalyam karunā aho jana-jane, ākarshanam adbhutam.
Dāsatvam guru-bhakti nitya bhajanam, samvāditā sādhutā,
Nārāyanaswarupa Swāmi Pramukham, vande gurum muktidam.


 

શ્રી મહંતસ્વામી મહારાજ સ્તુતિ

દિવ્યં સૌમ્યમુખારવિન્દ સરલં

નેત્રે અમીવર્ષણમ્

નિર્દોષં મહિમામયં સુહૃદયં,

શાન્તં સમં નિશ્ચલમ્।

નિર્માનં મૃદુ દિવ્યભાવ સતતં

વાણી શુભા નિર્મલા

વન્દે કેશવજીવનં મમ ગુરું

સ્વામી મહન્તં સદા॥

Mahant Swami Maharaj

Divyam saumya-mukhāravinda saralam, netre ami-varshanam,
Nirdosham mahimā-mayam suhrudayam, shāntam samam nishchalam.
Nirmānam mrudu divyabhāva satatam, vāni shubhā nirmalā,
Vande Keshavajivanam mama gurum, Swāmi Mahantam sadā.